Kvalita sociálnych procesov a jej faktory - Masárová, Tatiana
Kvalita sociálnych procesov a jej faktory. Obsah pojmu kvalita sociálnych procesov predstavuje najmä sociálne vzťahy, ktoré sú zahrnuté do jej základných faktorov – konštitučných, kondicionálnych a normatívnych. Kvalita sociálnych procesov meria kvalitu sociálneho priestoru každodenného života. Kvalita sociálnych procesov má dôkladne rozvinuté teoretické základy a zahrňuje všetky podstatné politiky. Nestanovuje len víziu do budúcnosti ale aj súčasný štandard - normu.