Geopolitika na pomezí geografie a mezinárodních vztahů: mezi prostorem intersubjektivním a objektivním - Kofroň, Jan
Teoretické prístupy ku geopolitike. Geopolitika a priestor v medzinárodných vzťahoch. Geopolitika v geografii. Priestor ako objektívna materiálna entita. Hlavné myšlienkové školy medzinárodných vzťahov a geografie a ich vzťah k priestoru.