Podiel žien v riadiacich funkciách SR a komparácia s vybranými krajinami EÚ - Vlková, Eva
Je všeobecne známe, že vyššie zastúpenie žien v riadiacich funkciách je potrebné na celom svete. Aj keď ženy zohrávajú dôležitú vedúcu úlohu v spoločnosti., ich zastúpenie vo verejných funkciách zostáva podstatne nižšie ako u mužov. Politika bola a zostáva na Slovensku „pánskym kráľovstvom“, a to nielen v zmysle rodového zastúpenia. Je všeobecne známe,že vyššie zastúpenie žien v riadiacich funkciách štátu je potrebné na celom svete. Aj keď ženy zohrávajú dôležitú vedúcu úlohu v spoločnosti , ich zastúpenie vo verejných funkciách zostáva podstatne nižšie ako u mužov. V súčasnosti najdiskutovanejšou témou medzi odbornou verejnosťou je spôsob ako sa ženy majú presadiť v politike. Majú používať tradičné mužské vlastnosti – drzosť, agresivitu, súťaživosť a konflikty riešiť silou? Alebo naopak, zostať samy sebou, správať sa prirodzene, podľa vlastného uváženia.