Vliv globalizace na fungování mezinárodního obchodu - Rojíček, Marek
Teoreticko-metodologické východiská medzinárodného obchodu. Modely obchodných vzťahov. Obchodovanie v rámci nadnárodných spoločností. Obchodovanie so službami. Globalizačné javy v medzinárodnom obchode. Koncept globálneho hodnotového reťazca. Typológia globálnych hodnotových reťazcov. Vplyv vertikálnej špecializácie na medzinárodný obchod. Dopady globalizácie na zahraničný obchod Českej republike.