Diverzita ma vliv i na výkonnost společnosti - Veselá, Lucie
Nedostatok diverzity pracovnej sily na všetkých organizačných úrovniach je vnímaný ako vážny problém, ktorý ovplyvňuje súčasný i budúci štýl riadenia jednotlivých spoločností. Diverzita môže firmám priniesť veľa benefitov.