Zlúčenie, splynutie, rozdelenie spoločností z pohľadu účtovníctva - Turóciová, Jana
Spoločnosť, ktorá sa zúčastňuje zlúčenia, splynutia, rozdelenia a v súvislosti s tým zaniká, zaniká bez likvidácie. Obchodné imanie danej spoločnosti prechádza na právneho zástupcu, a preto sa likvidácia nevykoná.