Didaktické princípy uplatňované nielen v e-learningu - Pasiar, Ladislav, 1984-
Didaktické princípy, alebo didaktické zásady sú spôsoby aplikácie pedagogických postulátov vo výchovnovzdelávacom procese. Akákoľvek forma výučby, či už v školskom, alebo mimoškolskom prostredí musí tieto zákonitosti rešpektovať. E-learning, ako hlavný reprezentant dištančnej formy vzdelávania nie je v tomto smere výnimkou. Nakoľko pri e-learningu vo veľkej miere absentuje priamy styk učiteľa, lektora, a žiaka, je nutné dbať na tieto princípy s oveľa väčším dôrazom. Didaktické zásady by mali patriť medzi základné piliere vedomostí každého učiteľa, tvorcu kurzu. Ich dodržiavanie prispeje k efektívnemu vyučovaciemu procesu, čo je snahou každej formy výučby.