Proč ještě kapitalismus nezanikl - Petříček, Martin
Kniha autora J. A. Schumpetera: Kapitalizmus, socializmus a demokracia, v ktorej autor načrtol možný zánik kapitalizmu a predpokladal tzv. teóriu samolikvidácie kapitalizmu. Konkurenčný kapitalizmus a kapitalizmus veľkých akciových spoločností. Podnikateľ v roli inovátora. Tvorivá deštrukcia. Vízia zániku kapitalizmu. Inovácie na prelome storočia - merania uskutočnené v USA (1987-2010). Prečo sa nenaplnila Schumpeterova vízia stagnácie kapitalizmu.