Oficiálna rozvojová pomoc vo vzťahu k zahraničnému obchodu SR - Beličáková, Katarína
Analýza vzťahu medzi oficiálnou rozvojovou pomocou na príklade recipientskej krajiny Keňa a zahraničným obchodom Slovenska do tejto krajiny. Oficiálna rozvojová pomoc - ODA (Official Development Assistance) je štandardný nástroj zahraničnej politiky, ktorý je komplexným mechanizmom politických, programových a projektových aktivít spoločenstva donorov zameraných na pomoc menej rozvinutým krajinám.