Postavenie globálneho rozvojového vzdelávania v spoločnosti - Potisková, Ingrid
Otvorenosť voči novým poznatkom, aktívny prístup k riešeniu problémov, orientácia v súčasnom globalizovanom svete, samostatné rozhodovanie na základe správne vyhodnotených informácií, porozumenie pre problémy iných ľudí sú cestou, ktorá vedie k zlepšeniu a skvalitneniu života všetkých ľudí. Snahou rozvojového globálneho vzdelávania je výchova a formovanie aktívneho občana, ktorý si uvedomuje svoju úlohu pri riešení javov na globálnej úrovni.