Finančné zdroje v zdravotníctve, vývoj súkromných zdrojov - Stanek, Vojtech
Kľúčové pre vyrovnanie sa s reformou zdravotníctva je riešiť narastajúce očakávania občanov verzus obmedzené finančné zdroje v systéme. Riešenie je v rozhodnutí otázky rozsahu zdravotnej starostlivosti hradenej z verejných zdrojov a spoluúčasť pacientov /súkromné zdroje/.