Práca v EÚ z pohľadu sociálneho poistenia - Tarcsiová, Žaneta
Migrácia ľudí a jej vplyv na oblasť sociálneho poistenia. Príslušnosť k systému sociálneho zabezpečenia a uplatniteľná legislatíva. Pravidlá určujúce príslušnosť k systému sociálneho zabezpečenia osôb vykonávajúcich činnosť v štátoch Európskej únie upravujú koordinačné nariadenia, nariadenie (ES) Európskeho parlamentu a Rady č. 883/2004 o koordinácii systémov sociálneho zabezpečenia a jeho vykonávacie nariadenie č. 987/2009, ktoré sú účinné od 01. 05. 2010.