Vybrané faktory vplývajúce na hodnotu banky mimo jej finančných výkazov - Horvátová, Eva, 1958-
Existujú položky, ktoré v procese ohodnocovania bánk nie je možné zachytiť z finančných výkazov a iných exaktných zdrojov, resp. nie sú obsiahnuté v metodike ohodnocovania, a predsa majú pomerne veľký vplyv na hodnotu banky. Znalec ich musí vo svojom postupe ohodnocovania zohľadniť. Medzi položky, ktoré môžu výrazne skresľovať výsledky v procese ohodnocovania bánk, patria najmä goodwil, ohodnotenie trhového podielu, základných depozít, kvalifikácia a potenciál zamestnancov a „hodnota vstupu do odvetvia“ resp. bankovej licencie.