Povinnosti zamestnávateľa a ochrana práv zamestnancov pri organizačných zmenách zamestnávateľa - Gejdošová, Slavomíra
Aktuálna problematika práv a právnych nárokov zamestnancov v zmysle pracovno-právnych predpisov pri organizačných zmenách zamestnávateľa. Východiskové právne predpisy - Obchodný zákonník a Zákonník práce. Zánik spoločnosti/zrušenie povolenia na činnosť fyzickej osobe - podnikateľovi. Postavenie zamestnancov. Ako je to s vyplatením odstupného. Organizačné zmeny zamestnávateľa, pri ktorých sa zamestnanec stane nadbytočným v zmysle Zákonníka práce. Nárok zamestnanca na odstupné. Hromadné prepúšťanie. Príklady z praxe.