Pracovné a sociálne podmienky a BOZP v daňových výdavkoch - Petrovická, Iveta
Výdavky zamestnávateľa na pracovné a sociálne podmienky a starostlivosť o zdravie zamestnancov sú daňovo uznaným výdavkom v rozsahu a za podmienok ustanovených v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Podľa tohto ustanovenia daňovými výdavkami sú výdavky vynaložené na: bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a hygienické vybavenie pracovísk, starostlivosť o zdravie zamestnancov, vzdelávanie a rekvalifikáciu zamestnancov, výchovu a vzdelávanie žiakov v stredných odborných školách a žiakov v odborných učilištiach, stravovanie, mzdové a ostatné pracovnoprávne nároky.