Africký soud pro práva člověka a národů - Hanzlíčková, Lucie
Vznik Afrického súdu pre práva človeka a národov v roku 1998 na zasadaní Organizácie africkej jednoty. Snaha o zefektívnenie ochrany a podpory ľudských práv v Afrike. Problematika individuálnych sťažností. Prekážka pri domáhaní sa spravodlivosti v ľudskoprávnych záležitostiach.