Úloha Africké unie při řešení konfliktů v subsaharské Africe - Fulnečková, Pavlína
Oficiálny vznik Africkej únie 9.6.2002 na summite v Durbane ako nastupujúca organizácia neúspešnej Organizácie africkej jednoty. Organizácia s 54 členskými štátmi. Nové partnerstvo pre rozvoj Afriky a strategický plán na obdobie 2009-2012. Fungovanie Mierovej a bezpečnostnej rady. Rozdiely medzi Africkou úniou a Organizáciou africkej jednoty. Africká realita.