Vztahy mezi Evropskou unií a Ruskou federací v sektoru zemního plynu - Tichý, Lukáš
Teoretický základ a definícia pojmu vzájomná závislosť. Energetická interdependencia medzi EÚ a Ruskom v sektore plynu. Ruská energetická politika voči Európskej únii. Energetická bezpečnosť EÚ a politika voči Rusku. Liberalizácia trhu s energiou a citlivosť Ruska.