Snižování regionálních nerovností prostřednictvím decentralizace - Laboutková, Šárka
Vzťah medzi decentralizáciou a regionálnymi disparitami. Pozitívny plyv decentralizácie na ekonomickú výkonnosť krajiny a regiónov a tým aj na znižovanie regionálnych disparít. Indikátor rozptylu (disperzie) regionálneho HDP na obyvateľa. Politická, finančná a administratívna decentralizácia. Index decentralizácie a jeho zložky. Výsledok skúmania vzájomných väzieb zvolených indikátorov decentralizácie a regionálnych disparít.