Energetická bezpečnost a status Kaspického moře - Dilbazi, Eltay
Kľúčové body koncepcie energetickej bezpečnosti Kaspického regiónu z ktorých treba vychádzať pre pochopenie systému fungovania určitých jednaní štátnych a neštátnych organizácií v zložitých a konfliktných situáciách, ako je napr. rusko-ukrajinská energetická kríza a jej možné hrozby koncepcie energetickej bezpečnosti EÚ.