Rozvíjející se trhy a globální růst - Zajíc, Petr
Nebývalý rast globálnej ekonomiky na začiatku 90. rokov minulého storočia. Na akých základoch je tento rast postavený. Problém finančnej krízy a následného zadlženia rozvinutých ekonomík. Tri možnosti zníženia dlhov. Rozvíjajúce sa trhy (emerging markets) a globálne ochladzovanie ekonomiky. Dlh rozvíjajúcich sa ekonomík podstatne nižší než dlh rozvinutých ekonomík. Atraktivita rozvíjajúcich sa trhov v zodpovednejšej dlhovej, rozpočtovej a sociálnej politike.