Riadenie finančnej páky - Marušin, Ján
Okrem iných faktorov, ako je produkčná sila (ROA), obrat celkových aktív, zaťaženie daňou z príjmov, možno výnosnosť vlastného kapitálu zvyšovať prostredníctvom finančnej páky. Jej efekt sa prejavuje zvyšovaním výnosnosti vlastného kapitálu, ktorá je spôsobená vyšším využitím cudzieho kapitálu. Pre finančné riadenie podniku je dôležité rozhodovanie o tom, kedy je výhodné financovanie vlastným kapitálom a kedy je výhodné dlhové financovanie. Cudzí kapitál ako finančná páka.