Prieskum záujmu občanov na východnom Slovensku o separovanie komunálneho odpadu - Liptáková, Erika
Na zistenie súčasného stavu povedomia a osobného angažovania sa obyvateľstva v oblasti separácie komunálneho odpadu v mestách a obciach na východnom Slovensku sa v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji v roku 2011 uskutočnil dotazníkový prieskum, ktorého výsledky sú prezentované v tomto príspevku. Až 48 percent respondentov sa vyjadrilo, že občania nie sú dostatočne motivovaní k separovaniu komunálneho odpadu. Zároveň je navrhnutých niekoľko opatrení, ktoré by mali napomôcť k zvýšeniu záujmu o separovanie komunálneho odpadu.