Cloud computing vo verejnej správe - Kokles, Mojmír
Cloud computing je metóda poskytovania IT vo forme služby. Ponúka vysokú flexibilitu, efektívnosť a úsporu investičných a prevádzkových nákladov. Preto je vhodný aj pre aplikovanie v oblasti verejnej správy, kde sa prejavuje tlak na znižovanie výdavkov na IT a súčasne sa zvyšujú požiadavky na rýchlosť a kvalitu poskytovaných služieb. Priestor pre zavedenie riešení cloud computingu je aj v SR pri realizácii eGovernmentu, ktorého súčasťou je napr. projekt DCOM – Dátové centrum obcí a miest.