Modernizácia prinesie rýchlosť - Oravec, Jozef
Geografická poloha Slovenska ho predurčuje, aby sa stalo stredoeurópskym dopravným uzlom. Železničnú infraštruktúru spravuje spoločnosť Železnice Slovenskej republiky. Súčasná sieť železničných tratí v SR je výsledkom viac ako 150 ročného vývoja v rôznych štátnych, politických a ekonomických podmienkach. Infraštruktúra intermodálnych terminálov nepostačuje. Modernizácia je nevyhnutná. V susedných krajinách je situácia podobná. Nákladní dopracovia musia ponúkať nové služby.