Divadlo mezinárodní politiky - Zbořil, Zdeněk
Osudové spojenie divadla a politiky. Renesančné a humanistické "divadlo politiky" v minulosti aj v súčasnosti ako súčasť vecí verejných vo všetkých kultúrach a civilizáciách. Divadlo ako forma politickej agitácie. Nástroje divadla politiky. Používanie podobných ako aj rovnakých rituálov a symbolov na celom svete. Kniha politického non-antropológa, Davida I. Kertzera: Rituály, symboly a moc (1988).