Developing countries: trends, differentiation - Jeníček, Vladimír
Klasifikácia rozvojových krajín. Diferenciácia rozvojových krajín. Indexy, ukazovatele ekonomického rozvoja, ľudského rozvoja. Rozvojové krajiny vo svetovom hospodárstve na začiatku 21. storočia. Ekonomický a ľudský potenciál rozvojových krajín.