Information and communication infrastructure development and agro-food trade - Bojnec, Štefan
Využitím adaptovaného gravitačného modelu autori našli pozitívnu asociáciu medzi vývojom informačnej a komunikačnej infraštruktúry a tokmi poľnohospodársko-potravinárskeho obchodu medzi krajinami OECD. Táto asociácia je významne silnejšia pre poľnohospodárske než pre potravinárske komodity. Rozvoj informačnej a komunikačnej infraštruktúry zlepšuje informácie a znižuje transakčné náklady obchodu.