Comparison of selected indicators of farms in the EU member states - Bašek, Václav
Medzinárodné porovnanie vybraných ukazovateľov poľnohospodárskych podnikov vychádza z oficiálnych výsledkov výskumu podnikov zahrnutých do FADN (Poľnohospodárskej účtovnej datovej siete) a opiera sa o štandardné výstupy prepočítané na priemerný podnik v každom členskom štáte. Analyzované sú produkčné a nákladové ukazovatele, prevádzková podpora, hrubá a čistá pridaná hodnota v prepočte na hektár poľnohospodárskej pôdy a ďalšie odvodené indikátory.