Comparative advantages and complementarity of the Sino-US agricultural trade an empirical analysis - Shuai, Chuanmin
Výsledky analýzy ukazujú, že vývoz poľnohospodárskych komodít Číny a USA odráža špecifiká zdrojov oboch krajín, konkurencieschopnosť čínskych poľnohospodárskych komodít sa znížila po vstupe Číny do WTO, zatiaľ čo jeho exportná štruktúra sa zlepšila. Vzájomná závislosť čínsko-amerického agrárneho obchodu ďalej rastie a USA sú v tomto smere viac závislé na Číne ako naopak. Čína a USA vykazujú dobrú komplementaritu agrárneho obchodu, čo sa ešte posilňuje po vstupe Číny do WTO.