Economic classification and regression problems and neural networks - Veselý, Arnošt
Neurónové modely sú v súčasnosti súčasťou väčšiny štandardných štatistických softvérových produktov. Článok osvetľuje základné princípy, na ktorých sú neurónové siete založené a zhrňuje dôležité upozornenia, ktoré treba rešpektovať, aby ich použitie v praxi bolo efektívne.