Manažérov lovia v sieťach - Ďurianová, Marta
Na Slovensku si firmy hľadajú nových zamestnancov ešte stále skôr klasickým spôsobom, ale pre profesionálnych lovcov mozgov sú sociálne siete prvou voľbou pri hľadaní manažérov. V zahraničí firmy využívajú bežne sociálne siete (LinkedIn, Facebook, Twitter) na nábory ľudí a mnohokrát je to jediný spôsob, ktorý využívajú. Sme v období talentizmu a už dávno neplatí, že talentovaní ľudia sa oslovujú klasickým spôsobom. Na sociálnych sieťach LinkedIn a Twitter sa dávajú ponuky predovšetkým pre špecialistov a manažérov, pre bežné pozície a brigády je miesto skôr na Facebooku.