Hnutie nezúčastnených hľadá alternatívy - Pressburg, Adrian Peter
Hnutie nezúčastnených krajín, jeho poslanie v minulosti a v súčasnosti. Dnes má 120 členských 17 pozorovateľských štátov. Samit nezúčastnených zbavil Irán biľagu vydedenca a umožňuje mu zapájať sa do medzinárodného diania. Podmienkou hospodárskeho rozmachu na osi Juh - Juh je utíšenie konfliktu v Sýrii a okolo Iránu.