Súvislosť čínskych priamych investícií a nerastného bohatstva v autokratických režimov Afriky - Szikorová, Nóra
Názory na čínske investície v Afrických štátoch sa líšia. Väčšinou sú buď velebené alebo kritizované, a to najmä za zneužívanie skorumpovanosti a nedemokratickosti rentierskych štátov pre vlastné účely. Štatistická analýza súvislostí medzi čínskymi priamymi investíciami a nerastným bohatstvom autokratických režimov Afriky.