Rusko a občianska vojna v Gruzínsku limity gruzínskej nezávislosti na začiatku 90-tych rokov - Souleimanov, Emil
Analýza rusko-gruzínskych vzťahov na začiatku 90. rokov, teda ešte pred nástupom Vladimíra Putina k moci. Vzťah Gruzínska a dvoch separatistických etník Abcházcov a Osetíncov v historickej perspektíve. Vnútorný vývoj Gruzínska v posledných rokoch existencie Sovietskeho zväzu. Popis priebehu občianskej vojny samotnej, jej následky a analýza miery ruskej intervencie.