Prehľad obsahu koncepčných dokumentov zahraničnej a bezpečnostnej politiky Ruskej federácie v rokoch 1993-2009 - Holas, Lukáš
Analýza vývoja a stratégií Ruskej federácie od konca studenej vojny do súčasnosti. Kľúčovú úlohu v nej má komparácia determinujúcich dokumentov ruskej zahraničnej politiky – koncepcií národnej bezpečnosti z rokov 2000 a 2009 a koncepcií zahraničnej politiky z rokov 1993, 2000 a 2008. Dopady vývoja medzinárodných vzťahov na tie články skúmaných koncepcií, ktoré upravujú všeobecný charakter ruskej zahraničnej politiky, t. j. bezpečnostné hrozby, ciele a úlohy Ruska v zahraničí. Analýza dôsledkov zmien vonkajšieho prostredia na vzťahy Ruskej federácie s vybranými aktérmi medzinárodných vzťahov.