Oceňovanie cudzej meny a jej účtovanie v sústave podvojného účtovníctva - Pakšiová, Renáta, 1974-
V súčasnej dobe globalizácie a rozvoja celosvetového obchodu, pohyb peňažných prostriedkov v cudzej mene, ako aj majetku a záväzkov vyjadrených v cudzej mene patrí k stále častejším účtovným prípadom, ktoré účtovná jednotka (ÚJ) účtuje. V SR je účtovná jednotka povinná viesť účtovníctvo a zostavovať účtovnú závierku v znení zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v peňažných jednotkách meny euro. Ilustračné príklady.