Teoreticko-metodologický pohľad na bezpečnosť - Ivančík, Radoslav
Teoretické východiská skúmania bezpečnosti. Pojem bezpečnosť a jeho základné významy. Pozitívne a negatívne vymedzenie bezpečnosti. Prístupy k bezpečnosti. Úrovne bezpečnosti. Sektory bezpečnosti. Politický, energetický, environmentálny a informačný sektor bezpečnosti. Bezpečnosť e bezpečnostné prostredie. Bezpečnosť z pohľadu ekonómie.