Starnutie populácie v Európskej únii - Čajka, Peter
Starnutie obyvateľstva nie je zatiaľ celosvetový problém, ale týka sa predovšetkým vyspelých krajín sveta. Vo vyspelých krajinách je v súčasnosti starnutie spôsobené na jednej strane predlžovaním ľudského života, na druhej strane nízkou pôrodnosťou. Dôvody tohto trendu. Percento ľudí žijúcich v EÚ starších ako 60 rokov.