Zdanenie príjmov (ziskov) z podnikateľskej činnosti vykonávanej naším podnikateľom v zahraničí podľa medzinárodných zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia - Brnová, Miroslava
Daňové zákony platné na území SR, z ktorých je potrebné vychádzať pri riešení daňových otázok vznikajúcich pri medzinárodných daňových vzťahoch. Vymedzenie definície stálej prevádzkarne a vznik tzv. klasickej stálej prevádzkarne podľa Modelovej daňovej zmluvy OECD o príjme a majetku a jej komentára a zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia. Osobitný prístup k vzniku stálej prevádzkarne uplynutím času. Elektronický obchod a vznik stálej prevádzkarne. Stála základňa. Zisky podnikov, transferové oceňovanie. Metódy vylúčenia dvojitého zdanenia. Zoznam platných zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia.