Nové jevy ve vývoji ekonomiky obrany USA a Ruska po ukončení studené války - Štancl, Luboš
Postavenie USA a Ruska vo svetovej ekonomike. Posilňovanie vojenskej sily - záruka obrany a bezpečnosti. Miesto svetového vojensko-priemyselného komplexu v súčasnej globálnej ekonomike. Konsolidácia a reštrukturalizácia zbrojárskeho priemyslu. Vojenské výdavky USA a Ruska. Od internacionalizácie ku globalizácii zbrojárskeho priemyslu. Transformácia ekonomiky obrany a zbrojárskeho priemyslu Ruska.