Politeness Factors in Requests Formulated in the "Category Width" Cognitive Style - Stranovská, Eva
Analýza rečových aktov žiadosti kognitívneho štýlu "šírka kategorizácie" v cudzom a materinskom jazyku. Faktory zdvorilosti: skupina sociálnych faktorov a skupina expresívnych faktorov. Výskum bol realizovaný na vzorke vysokoškolských študentov anglického, nemeckého a španielskeho jazyka. Analýza výsledkov výskumu.