Multiculturalism in Turkey and its "melting pot" of nations - Bláhová, Mária
Modely multikulturalizmu - nemecký, britský, francúzsky model. Multikulturalizmus v USA. Turecká republika - potomok Osmanskej ríše. Náboženstvo - významný fenomén existencie krajiny. Odrody multikulturalizmu - Turecko, Európska únia, USA - čo je spoločné a čo rozdielne. Turecko a Európska únia - je možná spoločná budúcnosť?