Environmentální pojištění: jak evropské země chrání životní prostředí - Vávrová, Eva
Environmentálne poistenie a problematika poistenia zodpovednosti za škody na životnom prostredí. Ochrana životného prostredia a riziká environmentálenho poistenia. Povinnosť finančného zaistena. Poistenie a poistná ochrana v niektorých krajinách EÚ. Smernica 2004/35/ES Environmental Liability Directive (ELD).