Vplyv kultúrnych odlišností na svetové ekonomiky v aktuálnom období krízy hodnôt – príklad Francúzska a Nemecka - Jamborová, Erika Mária
Hodnoty vo firmách ovplyvnené kultúrou - podľa G. Hofstedeho. V príspevku je opísaná francúzska a nemecká kultúra, ich špecifiká s vplyvom na ekonomické rozmery prijímania rozhodnutí v daných krajinách. Ich odlišnosti sú demonštrované na základe šiestich dimenzií ako sú: mocenský odstup, individualizmus a kolektivizmus, maskulínnosť a feminínnosť, obava z neistoty, dlhodobá orientácia a oddávanie sa verzus zdržanlivosť.