Preklad ako interkultúrna komunikácia - Seresová, Katarína, 1967-
Preklad ako prostriedok komunikácie medzi rozličnými národmi a kultúrami. Autorka sa sústredí aj na osobnosť prekladateľa, jeho kompetencie požadované pre tento typ aktivíty. Význam pochopenia kultúrneho pozadia textu pre prekladateľa a následne aj pre adresáta prekladu.