Povinnosti podnikateľských účtovných jednotiek a interného audítora v súvislosti s novelou zákona o DPH v SR - Vépyová, Mária
V súvislosti s navrhovanými novelami právnych noriem platných už v bežnom účtovnom období od 1.10.2012, vybraných od 1.1.2013, je nevyhnutné, aby sa účtovné jednotky, ktorých sa novelizované úpravy budú týkať, na ne dôkladne pripravili. Z tohto dôvodu je nutné upraviť a dopracovať aj vnútorné kontrolné mechanizmy účtovných jednotiek. Avizované zásadné zmeny v legislatíve sa očakávajú napr. v oblasti pracovno-právnych vťahov, dane z pridanej hodnoty, dane z príjmov a súvisiacich právnych noriem.