Prísnejšie pravidlá uplatňovania daňového bonusu od roku 2013 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Od roku 2013 si rodičia nebudú môcť uplatniť daňový bonus na vyživované dieťa, ktoré je staršie ako 19 rokov. Podľa navrhovanej vládnej novely zákona o dani z príjmov si od r. 2013 budú môcť rodičia uplatniť daňový bonus na vyživované dieťa len vtedy, ak dosiahnu zákonom stanovenú minimálnu výšku zdaniteľného príjmu vo výške 6-násobku minimálnej mzdy z tzv. aktívnych príjmov zo závislej činnosti a to iba do konca kalendárneho mesiaca, v ktorom vyživované dieťa dovŕši 19 rokov.