Digitálna kompetencia a jej rozvíjania v Biológii - Ušáková, Katarína
Podstatné charakteristiky kľúčových kompetencií, ktoré sú nosným prvkom Štátnych vzdelávacích programov. Na príklade využitia digitálnej kompetencie vo vyučovaní biológie upozorniť na jej funkciu ako nástroja rozvíjania nielen vedomostí a zručností, ale aj osobnosti žiaka, jeho tvorivosti, schopnosti aplikácie a syntézy osvojených poznatkov. Podmienkou úspešnej implementácie digitálnej kompetencie do vyučovania je dôraz na činnosť žiakov, ktorá musí byť zmysluplná, premyslená a úzko prepojená s využívaním nových stratégií a technológií vyučovania s preferenciou žiakom blízkych digitálnych technológií.