Faktory ovplyvňujúce vývoj riadenia - Poniščiaková, Oľga
Zmeny, ktoré vo veľkej miere ovplyvňujú formovanie manažérskeho účtovníctva. Základným kritériom rozhodovania je stále zisk a rentabilita, no dochádza k rozlišovaniu strategického a operatívneho riadenia. Mení sa tradičná štruktúra podnikových nákladov a kontrolovanie, ktoré sa sústreďuje oveľa viac na kontrolu a usmerňovanie nákladov pri ich vzniku.